«Два голодних вовки, що напали на овець, не гірше…»

Хадіс
Друкарня

С ім’ям Аллаха Милостивого Милосердного!

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, шановні слухачі, на черговій програмі «Разом з благородним хадісом». І почнемо з найкращого привітання: Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передається від Каба ібн Маліка аль-Ансарій, від його батька, що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Два голодних вовки, що напали на овець, не гірше жадібної у майні і високому положенні людини перед своєю релігією». Передав Тірмізі, сказавши, що хадіс - хасан сахіх.

Ібн Теймія (рахімахуллах) сказав: «Посланець Аллаха ﷺ засудив жадібність у майні і високому положенні – а це головування і влада, повідомивши, що це гірше, ніж шкода, завдана двома голодними вовками в отарі овець. І це – якщо дві речі завдали шкоду своєму власнику у зволіканні у справі підкорення Аллаху і любові до Нього, прищепили слідування за пристрастями в тому, що дарував Аллах, і відхилили від бою на шляху Аллаха на полі битви, за допомогою чого він набув приниженість і ганьбу в цьому житті та наступному. Однак якщо він спрямується за допомогою майна і влади до наближення до Аллаха, стане дотримуватися правдивості і прагнути до наступного життя; вдасться до їх допомоги у підкоренні Аллаху і джихаді на Його шляху – то це найвища милість Аллаха для Його раба».

Становище Умми сьогодні подібне до отари овець, на яку накинулися голодні вовки – правителі. Вони справжні скажені вовки, що завдають шкоду, вбивають і розповсюджують нечестя на землі, винищуючи усе живе. Вони заволоділи майном і багатствами Умми, усунули її правителя і відкинули слідування за програмою Всевишнього Аллаха у виконанні Його законодавства, зупинили джихад на шляху Аллаха, підкорившись своїм панам-окупантам. І тому їх охопили ганьба і приниження подібно до того, як охоплює зап’ястя браслет. І щоб Умма позбавилася від труднощів і убезпечила свою релігію і життя, їй необхідно позбавитися від цих вовків. Необхідно вирвати з корінням цей прошарок гнилих правителів. Однак цього не досягнути, окрім як серйозною роботою по встановленню держави Праведний Халіфат і приведенням у рух центрів сили в Уммі. Тоді обрушиться меч Халіфату на шиї продажних правителів і обрубає їх, принизивши у цьому житті, а в житті наступному їх чекає страшне покарання. Тоді позбавиться арена від цих вовків, і не залишиться нікого, окрім левів, що панують серед людей і забезпечують захист релігії Аллаха і її донесення всьому світу.

До наступних зустрічей разом з іншим благородним хадісом Пророка ﷺ. Хай береже вас Аллах! Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


24 Джумада аль-уля 1435 х.
25.03.2014 р.

Головне меню