Економічна сила Саудівської Аравії не має жодної цінності в системі капіталізму

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Газета «ар-Ріяд» повідомила 3.03.2014, що держава зайняла восьме місце у світі і перше місце серед арабських країн, як найсильніша у світовій економіці між державами-членами і найвпливовіша у рішеннях Міжнародного валютного фонду.

Коментар:

Відомо, що МВФ є інститутом капіталізму, і є центральним інститутом у міжнародній валютній системі, це міжнародна валютна капіталістична система, яка суперечить ісламській системі в усіх її деталях. Доктрина капіталізму – це відділення релігії від життя, від держави та економіки, у якій погляд на життя будується на вигоді та інтересах, без урахування релігійних законів, що цілком суперечить Ісламу. Основа економіки, компанії, банки на основі лихварства, страхові компанії та організації, які суперечать Ісламу, також базовою валютою є долар США, що суперечить грошовій системі в Ісламі, яка основана на золоті і сріблі. А основа економічної проблеми у них - це відносний дефіцит, а рішення це збільшення виробництва, і усе це для того, щоб задовольнити жадібність виробників за рахунок споживачів. У той час як Іслам вважає, що проблема полягає у правильному розподілі і що правильного розподілу багатства достатньо, щоб задовольнити основні потреби людей, на відміну від капіталізму, який характеризується надмірним багатством і крайнім зубожінням. Це лиш прості приклади, які показують величезну різницю між капіталізмом та Ісламом з точки зору економічних перспектив, стає зрозуміло те, наскільки відрізняється і далека ця економічна система від економічних основ ісламського шаріату.

Зрозуміло також, що Міжнародний валютний фонд, як і інші світові установи капіталізму, є не лише економічним інститутом, але також є політичним колоніальним інститутом, використовуваним великими державами, задля втручання і тиску в політиці економічних країн. Лоуренс Іглбергер, американський діяч, дипломат, що займав різні посади, і Мішель Камдессю, голова Міжнародного валютного фонду, зізнаються в тому, що вони використовували фонд в усуненні Сухарто, за допомоги валюти і заборони на кредит, якщо він не прийме їх політику…таким чином вони усунули його. Той, хто слідує за цими установами, є або невігласом, який веде за незнанням країни мусульман у прірву, або агентом, який веде мусульманські країни згідно з інтересами їх хазяїв. Ісламська умма повинна позбутися обох видів.

Добре відомі також розміри економічної кризи, яка поглиблюється переважно у західних країнах, і Захід шаленим чином прагне поглинути економіки арабських та ісламських країн, щоб врятувати себе і захистити свої інтереси. І участь у таких установах є підтримкою їх політики, продовженням їх життя, несправедливості і тиранії на землі.

Сила економіки країн двох святинь (Саудівська Аравія) насправді не підтверджується дослідженнями колоніальних установ, а підтверджується і підтримується Аллахом у відповідь на мольбу пророка Ібрахіма, мир йому і благословення Аллаха:

وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ رَبِّ اجْعَلْ هَذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُمْ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ قَالَ وَمَنْ كَفَرَ فَأُمَتِّعُهُ قَلِيلا ثُمَّ أَضْطَرُّهُ إِلَى عَذَابِ النَّارِ وَبِئْسَ الْمَصِيرُ

Ось сказав Ібрахім (Авраам): «Господи! Зроби це місто безпечним і наділи плодами його жителів, які увірували в Аллаха і в Останній день». Він сказав: «А невіруючим Я дозволю користуватися благами недовгий час, а потім змушу їх страждати у Пеклі. Яке ж погане це місце прибуття!» (02:126)

Але ця сильна економіка і цей наділ, який дав цим країнам Аллах, є правом кожного мусульманина і не обмежуються однією групою людей, як це має місце в капіталістичній системі. І це чітко вказує на корупцію нинішнього режиму в цій країні, який обмежив ці багатства в руках групи людей і залишає економіку країн під впливом колоніальних держав і їх установ. Цей режим залишив шаріат без уваги, зробив ці багатства громадською власністю, за якою повинна слідкувати держава, Іслам же зробив у грошах багатих відому долю бідним, і зробив закони економічної системи такими, що гарантують своїм громадянам гідне життя, забезпечивши їх основні потреби, а також і велику кількість другорядних потреб. Таким чином те, що ми бачимо у цих країнах з проблем бідності, безробіття, забезпечення житлом, лікування тощо, іще раз підтверджує корупційність цих систем і те, що вони не виконують закони Аллаха в економіці, не кажучи вже про зовнішньополітичну сферу та управління. Вони в тиглі глобального капіталізму, який бореться проти Аллаха, Його релігії і мусульман.
Священний Корн підкреслив, що:

لا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ

Серед тих, хто вірує в Аллаха і в Останній день, ти не знайдеш людей, які любили б тих, хто ворогує з Аллахом і Його Посланцем. (58:22)

Хіба не видно цієї високої дружелюбності між саудівським режимом і режимом західного капіталізму та колоніальних установ. Це повинно розвіяти сумніви у віруючих щодо цієї системи і відповісти на питання про цю країну - шаріатська вона або ні? Посланець Аллаха, мир йому і благословення Аллаха, підтвердив, що: «...Імам – пастир, і він у відповіді за своїх підданих» Бухарій і Муслім. Хіба їх не хвилює відповідальність за цю систему, за закони Аллаха, які відсутні у цих країнах, у їх економіці, внутрішній та зовнішній політиці? Посланець Аллаха, мир йому і благословіння Аллаха, також підкреслив: «Клянусь Тим, в руках Якого моя душа: обов’язково повинні ви спонукати до схвалюваного і утримувати від засуджуваного, інакше Аллах не забариться піддати вас Своєму покаранню, і тоді ви будете закликати до Нього, але відповіді не буде». І чи будемо ми після цього з тих, хто вибирає для себе покарання Аллаха і виберемо те, що вибрали для себе сини Ізраїля:

كَانُوا لا يَتَنَاهَوْنَ عَنْ مُنْكَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ مَا كَانُوا يَفْعَلُونَ 

Вони не утримували один одного від засуджуваних вчинків, які вони робили. Як же погано було те, що вони робили! (05:79)

Або ж ми виберемо для себе те положення, у якому ми були раніше:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ

Ви є кращою з общин, яка з’явилася на благо людства, велячи робити схвалюване, утримуючи від засуджуваного і віруючи в Аллаха. (03:110)

Економічна сила, що існує в наших країнах, достатня, щоб покінчити з бідністю, безробіттям та економічними проблемами в усіх мусульманських країнах без виключення. Однак цього не буде, поки править невеликий клас людей, які моляться на західні країни і економічні інститути капіталізму. Це буде можливим лише у затінку правління влади, подібної до влади Абу Бакра, Умара, Османа і Алі, хай буде вдоволений ними Аллах. Це можливо лише руками благочестивого правителя, який об’єднає економічну міць із силою ісламської доктрини, яка вкоренилася в серцях синів Умми. Це можливо тільки за допомогою влади, яка черпає свою силу і закони з Книги Аллаха, яка підніме стяг релігії Аллаха над усім світом.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 
Абу Сухайб аль-Кахтаній – країна двох священних мечетей
25 Джумада аль-уля 1435 р.х.
26.03.2014

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34599

Головне меню