Не перська і не арабська, а американська!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 14.10.2017 інформаційне агентство «Фарс» опублікувало слова голови офісу президента Ісламської Республіки Іран Махмуда Ваазі:

«Перська затока назавжди залишиться Перською затокою, а заяви Трампа будуть іще більше зміцнювати нашу єдність та єдність нашої нації».

Що стосується сайту alarabiya, то він не став приховувати свого захоплення з приводу того, що Трамп назвав Перську затоку Арабською, як це було відмічено на сайті у той же день.

Коментар:

Це протистояння за те, як назвати протоку — Перською або Арабською,— пронизано абсурдом та дитячістю, воно схоже на озброєне протистояння у часи джахілії під назвою «дахіс ва габра», що виникло також через дурощі дорослих людей.

Боротьба за назву на паперових картах і картах Google, заяви політиків, ЗМІ — це те, що відірвано від реальності. А ось те, що є фактом — це домінування американських сил у Перській затоці, але ніяк не арабських або перських.

Суть американської стратегії давним-давно проголосив колишній президент США Джиммі Картер, у політичній літературі вона відома як доктрина Картера, яка гласить: «Спроби яких-небудь зовнішніх сил отримати контроль над регіоном Перської затоки будуть розглядатись як замахування на життєво важливі інтереси Сполучених Штатів Америки, і такий напад буде відбитий будь-якими необхідними засобами, у тому числі — військовою силою».

Саме повітряно-морський флот США розсікає води затоки Перської або Арабської (неважливо, як ви їх назвете), де хоче і коли хоче. Що стосується суші та неба Перської затоки, то їх положення не краще, аніж на воді — там також головує Америка.

О Аллах, нема сили та міці ні у кого, окрім Тебе!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама ас-Сувайні — Кувейт
27 Мухаррама 1439 р.х.
17.10.2017 р.

Головне меню