ЧС по футболу в Катарі — історична ганьба

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Через декілька днів збірна Данії по футболу вирушить до Катару, щоб представляти Данію на чемпіонаті світу 2022 року. Датські спортсмени будуть грати у формі чорного кольору, що символізує траур і поховання; таким чином вони бажають виразити невдоволення катарським режимом.

Такими діями вони хочуть виразити протест країні, яка порушує права людини, обмежує сексуальне самовираження і жорстоко поводиться з робітниками-мігрантами. Тим не менш, усі країни візьмуть участь в чемпіонаті, навіть з таким політичним забарвленням.

Коментар: На протязі декількох місяців бушували дебати щодо вибору Катара у якості приймаючої країни. Багато політиків в Європі жорстко критикували Катар, вони закликали до бойкоту проведення ЧМ-2022 в Катарі, особливо на тлі захисту гомосексуалістів. Датський державний телеканал «DR» за вказівкою міністра культури опублікував документальний фільм, який показує жорстоку і дику сторону чемпіонату світу по футболу. Варто зазначити, що протестів і документальних фільмів не було, коли в 2018 році проводився ЧС по футболу в Росії. Незважаючи на жахливі умови робочих при будівництві стадіонів, незважаючи на жертви російських бомбардувань в Сирії, тоді вони заявили, що неможна змішувати спорт з політикою, хоча сьогодні Росії заборонили брати участь в чемпіонаті світу по футболу через її вторгнення в Україну.

Немає сумнівів в тому, що Катар є диктаторським режимом, який експлуатує мігрантів і тримає їх в сучасному рабстві, внаслідок чого, за даними ЄС, загинуло більше 6500 людей. У той же час Данія підтримує політичні і торгові відносини з цим диктаторським режимом, і так само ж датський уряд співпрацює з Моді, індійським вбивцею, чиїх руки стікають кров’ю невинних мусульман, а так само вона співпрацює з «єдиною демократією» на Близькому Сході же — з окупантом Палестини. Так де ж розмови про протести і бойкот на їх адресу?! Чи їх права людини поширюються тільки на гомосексуалістів і українців?!

В Данії прийняті спеціальні закон для українських біженців, щоб їх не торкнулась та ж нелюдська політика, з якою стикнулись сирійські біженці. Данія показала своє почуття справедливості у відношенні робочих-мігрантів в Катарі, хоча в її діях спостерігаються подвійні стандарти, адже вона здає тих же сирійських біженців диктатору на милість!

Проведення ЧС по футболу в Катарі в багатьох змістах є історичною ганьбою, оскільки Катар витратив більше 200 мільярдів доларів США, що більше аніж досить для викорінення глобальної бідності! Режим використовує величезні нафтові прибутки, які належать Ісламській Уммі, для самореклами, ввергаючи населення в зубожіння під час важкої кризи.

Зарозуміла і лицемірна західна поліція моралі не має морального права звинувачувати Катар. Захід, просякнутий кров’ю колоніалізму, продаючий зброю тиранічним режимам, сіючий смерть і руйнування в Афганістані і Іраку, не має права повчати інші країни і народи недоторканості людського життя.

Це вершина лицемірства і подвійних стандартів. Вони намагаються приховати свої диявольські роги «благими» вчинками.

Світ потребує іншої системи, яка реалізує моральність і людяність без лицемірства і відмінності людей на класи, без погляду на користь і вигоду. Тільки лише ісламська система здатна замінити подвійні стандарти капіталізму. Закони Ісламу були ниспослані Всевишнім Аллахом і реалізовані в Ісламській Державі. Всевишній Аллах сказав:

وَمِمَّنْ خَلَقْنَا أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ

«Серед Наших створінь є община, яка істинно вказує шлях і встановлює справедливість» (7:181).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ібрахім Атраш
20 Рабі ус-сані 1444 р.х.
14 листопада 2022 р.

Головне меню