Ключові поняття

У першій частині цього дослідження я розглянув науку Калям і ясно показав помилковість методу мутакаллімів, якій зайшли занадто далеко в раціональних і логічних дослідженнях, залишивши осторонь аяти і тексти і вивчаючи сокровенне.

Хайсам Бакр

Розвиток людини відбувається завдяки думці, яка формує світогляд і визначає ціль життя. Але чи включає ця думка видання книг, журналів і публікацій? Чи полягає політична діяльність в досягненні розвитку для Умми в дослідженнях, публікаціях і виданні книг?

Ідея припустимості поступового застосування шаріатських законів у мусульман виникла в деякі епохи занепаду. Причиною її виникнення були різні чинники, найважливішим з яких було підкорення і слідування зіпсованій реальності. До якої міри правомірно підстроюватись під реальність і, отож, чи припустимо ігнорувати застосування деяких ісламських законів, якщо їх застосування може викликати смути чи безлади?

Слово «Аль-Вай»

Всезагальне послання

Всевишній Аллах ниспослав Коран Своєму Посланцю Мухаммаду ﷺ на арабській мові, як назидання для усіх людей. Для арабів було честю, що Аллах обрав Мухаммада у якості Посланця і Пророка із їх числа і ниспослав йому Коран на арабській мові.

Що означає «Іслам — ідея і метод» і що спонукало до виникненню такої класифікації? В чому різниця між методом і способом, і якщо метод — це шаріатські положення, то способи вже не відносяться до шаріатських норм? Чому ми говоримо, що положення методу неможна змінювати в залежності від обставин, а способи можна, і чи є положення методу питаннями іджтіхаду, як більшість положень ідеї, чи вони категоричні? Ми постараємось пролити світло на усі ці питання в нашому матеріалі.

Саліх Хайруллах

Нав’язування навчання іноземної мови — це ніщо інше, як огидний шлях до формуванню методу мислення (аклії) у дітей

Незважаючи на те, що епоха колоніалізму минула, проте іноземна мова, як і раніше, залишається предметом поваги і вшанування, символом прогресу і критерієм освіченості у наш час. Ми б хотіли поставити наступні питання: для чого нам потрібна іноземна мова? Яким чином вивчення іноземної впливає на формування методу мислення (аклії) у дітей? Якою є роль колоніалізму в усьому цьому?

Аллах Всевишній говорить в Своєму Священному Писанні, застерігаючи нас від міркувань про Божественну сутність і від шляху науки каляму:

Політика — це не вміння використовувати лише те, що доступно. Це не пошук найкращого варіанту із тих, які вже є. Політика — це активні дії, скеровані на розширення кордонів можливого і запровадження бажань в реальність. Політика — це не брехня, обман и вдавання, а світлий образ Ісламу і його піднесеного заклику. Пророк Мухаммад ﷺ вчить нас, як використовувати політичні маневри, щоб творити громадську думку на користь ісламського заклику, що допоможе йому поширитись в повній чесності і вірності заповіту.

Головне меню