Мусульманські правителі — діти у чоловічих справах і злочинці у питаннях управління

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як повідомляє сайт «DotEsports», який спеціалізується на кіберспорті, наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммад ібн Сальман за три роки витратив біля 70 тис. доларів на «BattlePass» у грі «Dota2», ставши найбільшим спонсором даної платформи.

«Наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммад ібн Сальман ібн Абдулазіз АльСауд вже витратив більше 6 тисяч доларів на платформу «TheInternational 2020 BattlePass» у грі «Dota2», — повідомляється на сайті.

Далі пишеться: «Це не новина, оскільки за останні три роки тільки на платформі «BattlePass» наслідний принц Саудівської Аравії витратив у цілому 69494 доларів».

Статистика, доступна на платформі, показує, що Мухаммад ібн Сальман провів більше дев’яти тисяч годин у грі «Dota» і більше 550 годин у грі «TeamFortress 2».

На додаток до двох вищезгаданих ігор, в яких він проводив більшу частину ігрового часу, Мухаммад ібн Сальман провів 5 годин 38 хвилин у грі «ResidentEvil 5», 2 години 47 хвилин у грі «Portal 2» і 2 години 29 хвилин у грі «Left 4 dead 2».

Коментуючи дану новину, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Палестині пише: «Мусульманські правителі — не чоловіки, а діти-невдахи. У правлінні ж вони — прогнилі злочинці. У будь-якому відношенні, вони є одними із гірших людей на землі і більше решти інших знаходяться під загрозою покарання у День Воскресіння. Хіба мусульмани згодні з тим, щоб такі залишались при владі?!У книзі «Фатх аль-Барі, Кітабуль-фітан» приводиться, що Абу Хурайра повідомив слова, які відніс до Пророку ﷺ:

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ إِمَارَةِ الصِّبْيَانِقَالُوا وَمَا إِمَارَةُ الصِّبْيَانِ قَالَإِنْ أَطَعْتُمُوهُمْ هَلَكْتُمْ أَيْ فِي دِينِكُمْوَإِنْ عَصَيْتُمُوهُمْ أَهْلَكُوكُمْ أَيْ فِي دُنْيَاكُمْ بِإِزْهَاقِ النَّفْسِ أَوْ بِإِذْهَابِ الْمَالِ أَوْ بِهِمَا

«Вдаюсь до Аллаху від керівництва дітей!» Його спитали: «Що означає «керівництво дітей?» Він сказав: «Якщо ви підкоряєтесь йому, то губите (свою релігію), а якщо ослухаєтесь, то він губить вас (у мирському житті, вбиваючи, або відбираючи майно, або і те і інше)».

Повідомляється від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

تَعَوَّذُوا بِاللَّهِ مِنْ رَأْسِ السَّبْعِينَ وَمَنْ إِمَارَةِ الصِّبْيَانِوقاللَنْ تَذْهَبَ الدُّنْيَا حَتَّى تَكُونَ عِنْدَ لُكَعِ ابْنِ لُكَعٍ

«Шукайте порятунку у Аллаха від сімдесятирічного віку і правління дітей» (Ахмад).

Також Пророк ﷺ сказав:

لَنْ تَذْهَبَ الدُّنْيَا حَتَّى تَكُونَ عِنْدَ لُكَعِ ابْنِ لُكَعٍ

«Не закінчить цей світ існування, поки не потрапить у руки негідників — синів негідників» (Ібн Хіббан).

Аль-Хаттабі сказав: «Слово «لُكَع» має два значення: маленький і підлий». Аль-Асмаі сказав: «Слово «لُكَع» означає людину, яка не керується логікою».

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
03.06.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню