Кампанія, присвячена поняттю «родина»: виклики та рішення Ісламу 4 ч.

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ось ми з нашими читачами наблизились до фіналу міжнародної кампанії, яку організував жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, присвяченої світовій родинній кризі.

Результатом цієї тритижневої кампанії стало проведення конференції. Нагадаємо, сьогодні світ відчуває глобальну родинну кризу, тому кампанія була запущена з метою виявити причини кризи та озвучити шаріатські рішення більшої частини цих проблем. У ході кампанії булла проведена взаємодія зі спільнотами, організаціями, впливовими жінками та ЗМІ. На просторах Інтернету кампанія також отримала широке розповсюдження, де зустріла всесвітню підтримку з боку людей.

Тепер прийшов час Міжнародної жіночої конференції, яка відбулась 27.10.2018 під гаслом «Родина: виклики і рішення Ісламу». Сама конференція транслювалась на декількох мовах. На ній зібрались сотні жінок із Тунісу та інших країн, багато із яких — відомі люди і мають величезний досвід у сфері проблем родини.

До самої конференції була проведена важлива прес-конференція, на якій учасниці відповіли на питання преси та гостей. Саме обговорення відбулось на двох мовах: арабській та англійській. Також варто відзначити, що на сторінці «Facebook» «Жінка і Шаріат» обговорення проводилось на цих же двох мовах.

З доповідями на конференції виступили члени Хізб ут-Тахрір з Близького Сходу, країн Перської затоки, Африки, Азії, Південно-Східної Азії та Європи.

Конференція почалась з привітальної промови, потім були зачитані аяти Священного Корану. Далі пролунало вступне слово офіційного представника жіночого відділу інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі Ханан аль-Хамірі, після чого конференція почала свою роботу.

З першою доповіддю виступила представниця Тунісу, де мова йшла про кризу єдності родини, про її причини та наслідки. Потім виступила представниця Голландії, яка озвучила, як гендерна рівність пригноблює інститут родини. З третьою доповіддю виступила сестра із Пакистану; у ньому вона акцентувала увагу на тому, як руйнівно впливає ЗМІ на родинне життя. Після цього виступила дитина із Тунісу з касидою: «Мама, горе тим, хто виснажує тебе». Далі була доповідь сестри із Тунісу на тему родинного насильства, його причин та способів запобігання з точки зору Ісламу; на жаль, ця тема стала актуальною сьогодні. Що стосується доповіді сестри із Лівану, то у ньому було зачеплене питання про те, як сьогодні протидіяти міжнародним та національним програмам, метою яких стала боротьба з ісламськими законами інститут родини.

У цій частині конференції також були показані відеоматеріали: презентація, відеоролики, те, як очами дітей повинні виглядати родина — між реальністю та належним.

Так завершилась перша частина конференції, після чого були питання-відповіді, де сестри-доповідачки відповідали на різні питання присутніх.

Друга частина конференції почалась з доповіді сестри із Туреччини, де вона говорила про те, як врятувати родину, звернувшись до соціальної системи Ісламу. Потім виступила сестра із Індонезії; увага присутніх була звернута на питанні головної ролі жінки — материнстві. У цій доповіді говорилось про спосіб виправлення поняття «материнства», говорилось про важливість ролі жінки як дружини та матері.

Після цього була театралізована вистава дітей під назвою «Врятуйте наші родини!». Далі була доповідь сестри із регіону країн Перської затоки, де вона зачепила питання про ісламську точку зору відносно опікунства чоловіків над жінками.

Потім прийшов час перерви, під час якої сестрам було запропоновано відвідати книжковий ярмарок під назвою «Залежність та колоніалізм як два чинники у руйнуванні родини», організовану у межах цієї конференції.

На виставці були представлені книги, брошури, плакати відносно різних тематик, хвилюючих жінок та суспільства у світі, наприклад, родина під затишком системи капіталізму та наслідки цього, поширення фемінізму в арабському світі,ісламське пробудження в особі революцій та вимога жінок про встановлення Халіфату, західні та МВФ, які потягли нав’язування секуляристських законів, конвенція про ліквідацію усіх форм дискримінації у відношенні жінок (CEDAW), криза правління, соціальної системи, освіти, родини; критика громадянського права та критика особистого статусу, критика проекту Комітету по індивідуальним свободам та рівності і т.п. кодексів про родину, рішення проблем родини з точки зору Ісламу.

Багато людей відвідало книжковий ярмарок, і варто відзначити, що багато сестер не знали про існування книг Хізб ут-Тахрір та про ті рішення проблем Умми, які містяться в них.

Після двох частин конференції, де були озвучені проблеми родини, їх причини, після роз’яснення положення жінки та родини через відсутність Ісламу у житті суспільства, після роз’яснення ролі секуляристських урядів та Заходу у зникненні понять Ісламу наступила третя частина конференції. У цій частині ми почули доповідь сестри із Благословенної Палестини; у ньому вона розкрила суть родинного життя в Ісламі. Далі був показаний відеоролик про родинне життя Посланця Аллаха ﷺ, щоб ми змогли уявити реальну картину цього життя під затишком законів Ісламу. Сестра пояснила:

— Халіфат буде діяти для створення міцної родини;

— він буде стимулювати набожність у суспільстві, яка є основним чинником у захисті родини;

— він упорядкує суспільство на основі правильного погляду на відносини чоловіка і жінки, адже саме цей погляд дозволить здійснити взаємодопомогу між обома статями та зміцнити єдність родини.

Лише система Халіфату дозволить підтримувати виконання ролей, прав та обов’язків у родинному житті, щоб добитися щастя та гармонії у структурі родини. Усе це було зроблено для того, щоб люди змогли зробити правильний висновок про Халіфат як про фортецю для родини.

Потім послідував другий блок відповідей на питання, де сестри також відповіли на численні питання присутніх. Після чого пролунала заключна промова керівника жіночого відділу Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір Нісрін Наваз. Даллі був показаний відеоролик під назвою «Збережіть родину через встановлення Халіфату». І наприкінці конференції одна із сестер зробила дуа.

Підбиваючи підсумки усього заходу, ми просило Аллаха винагородити усіх, хто організував та взяв участь у цій кампанії та Міжнародної жіночої конференції. Ми просимо Його прискорити появу Другого Праведного Халіфату, який вирішить родинну кризу та її проблеми через встановлення законів, які захищають інститут родини, зокрема — жінок та дітей.

 

Газета «Ар-Рая»
Мусліма аш-Шами (Умму Сухайб)
22 Сафара 1440 р.х.
31.10.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню