Америка розпалює ворожнечу між мусульманами для нанесення удару по політичному Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У ході турне по Близькому Сходу держсекретар США Майк Помпео відвідав низку держав регіону, прагнучи утвердити позиції ворожнечі між мусульманськими країнами також намалювати для них спільного ворога — Іран та «ісламський тероризм».

Помпео закликав до створення арабського альянсу проти спільного ворога, який, як він виразився, загрожує сусіднім країнам, особливо, Саудівській Аравії та країнам Перської затоки. Він також закликав вирішувати регіональні проблеми, такі як Ємен, Ліван, Сирія та Палестина, на основі цієї нової політики та нових альянсів. Не обмежившись створенням розбратів серед мусульманських країн, Америка працює над створенням нового розколу, щоб загасити прагнення Ісламської Умми до звільнення від усілякого роду колоніалізму. Такий висновок напрошується із промови,з якою виступив Помпео у Каїрі і на зустрічах з правителями країн регіону.

Виступаючи в Американському університеті у Каїрі 10.01.2019, Помпео сказав: «Ми вкрай недооцінили упертість та порочність «радикального ісламізму». Це — збочене розуміння віри, яке прагне зруйнувати будь-яку іншу форму поклоніння або управління... Наші союзники і партери дуже допомогли у боротьбі з «ІДІЛ». Франція та Великобританія приєднались до наших ударів по Сирії і підтримали наші антитерористичні зусилля по усьому світу... і що важливо, ми сприяли загальному розумінню з нашими союзниками необхідності протидії революційній програмі іранського режиму...

Єгипет, Оман, Кувейт та Йорданія зіграли важливу роль у підриві зусиль Ірану по ухиленню від санкцій... Робота по приборканню смертельних амбіцій режиму не обмежується Близьким Сходом. Друзі та партнери Америки від південної Кореї до Польщі об’єднали зусилля, щоб зупинити хвилю регіонального руйнування Ірану і глобальні кампанії «терору»... Тепер давайте поговоримо про зусилля Америки по створенню коаліції...

Ці кроки у напрямку зближення необхідні для більшої безпеки перед обличчям наших спільних загроз, і вони також натякають на набагато більш світле майбутнє для регіону. Дозвольте мені прояснити: Америка не відступить, доки не закінчиться боротьба з «тероризмом». Ми будемо невпинно трудитися разом з вами, щоб перемоги «ІДІЛ», «Аль-Каїду» та інших джихадістів, які загрожують нашій з вами безпеці...

Сполучені Штати повністю підтримують право «Ізраїлю» захищатись від агресивного авантюризму іранського режиму. Ми будемо і надалі зміцнювати військовий потенціал «Ізраїлю», що він міг рішуче захищатись... Сполучені Штати також працюють над підтриманням наших двобічних відносин. На протязі останніх наступних декількох днів я проведу детальні обговорення з лідерами Бахрейну, ОАЕ, Катару, Саудівської Аравії, Оману та Кувейту. Ми поговоримо про наші спільні цілі так само, як я робив це в Йорданії та Іраку на цьому тижні і як я робив це сьогодні з президентом ас-Сісі та міністром закордонних справ Шукрі».

Це — найважливіші строки, згадані Помпео. Фактично, це шлях до зміцнення ворожнечі серед мусульманських країн і до створення нового розколу. Усе це скеровано на те, щоб іще більше використовувати агентів в обслуговуванні своїх колоніальних проектів та служінні єврейському утворенню. Ми хочемо зупинитись на деяких політичних фактах та практиках, які Америка застосовує до мусульманських країн, прикриваючись ворожістю Ірану та «ісламського тероризму» по відношенню до Заходу та ісламському світу. І ми побачимо через ці факти, що її приводи є брехнею та політичною фальсифікацією, за якими прихована мета — перш за усе вдарити по ісламській політичній діяльності, а потім нав’язати регіону політику згідно зі своїми поглядами, амбіціями та цілями.

1 — Іранська проблема надумана і використовується Америкою кожного разу, коли вона хоче досягнути своїх цілей. Іран не є ворогом ані Заходу, ані єврейського утворення. Після так званої «ісламської революції» Іран служить лише колоніальним проектам Америки. Чудовим свідченням тому є ключова роль Ірану в американській окупації Афганістану, а потім Іраку і у введенні ембарго проти нього у 1990 році. Про це прямо заявив Мухаммад Алі Абтахі, колишній віце-президент Ірану, 15 січня 2004 року, зазначивши, що «без підтримки Ірану Америка не змогла б так легко окупувати Афганістан та Ірак».

Іран продовжує допомагати Америці в Афганістані. Так, 18 жовтня 2010 року він взяв участь у конференції Міжнародної контактної групи по Афганістану, а у 2018 році — у Ташкентській міжнародній конференції по Афганістану, щоб разом зі Сполученими Штатами знайти формулу рішення афганської проблеми. Офіційний представник МЗС Ірану Бахрам Касімі 01.01.2019 на прес-конференції, що транслювалась по іранському телебаченню, заявив: «Делегація талібів знаходилась у Тегерані і вела інтенсивні переговори з заступником міністра закордонних справ Ірану Аббасом Арагджі». Потім Касімі додав: «Основна мета переговорів — знайти механізм та можливість допомогти діалогу між афганськими групами та афганським урядом для просунення мирного процесу». Це трапилось після проголошення планів Трампа по виведенню американських військ із Сирії та Афганістану.

2 — Іран допомагає Заходу у боротьбі з Ісламом і відкрито заявляє по це. Як сказав президент Ірану Хасан Рухані на конференції по боротьбі з «тероризмом» у Тегерані 08.12.2018: «Необхідно висушити коріння «терористичного насильства» у регіоні». Потім президент Іран додав: «Ми повні рішучості встати пліч-о-пліч перед спільним ворогом, щоб перемогти його». Про це ж говорив заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов 30.06.2018, заявивши, що число іранських представників у Сирії вкрай скорочено і скеровано лише на участь у боротьбі з «тероризмом».

Також роль Ірану проявилась, коли він підтримав іракські «Сили народної мобілізації» у боротьбі проти організації «ІДІЛ». У відповідь на зауваження міністра закордонних справ Саудівської Аравії Аделя аль-Джубейра член іракського парламенту Мухаммад Хурі аль-Дрісаві 27.12.2018 сказав: «Підтримка, що надається Іраном «Силам народної мобілізації», обмежується наданням зброї та устаткування, а також радникам, які лише дають поради. Іран багато допомагає Іраку у війні з «тероризмом», а керівництво «Сил народної мобілізації» на 100% іракське».

3 — Заклик до створення регіонального альянсу є давнім планом. До цього Америка прагнула іще в епоху Обами, на початку арабських революцій, особливо сирійської. Тепер на чолі цієї операції призначена Туреччина, щоб вона керувала політичними та військовими рішеннями багатьох проблем, включаючи сирійську та лівійську. Сьогодні це питання більш актуальне, особливо на тлі заяв Трампа про виведення американських війсь із Сирії, Афганістану та Іраку, оскільки їх задачу на себе повинна взяти альтернативна сила. Про це також згадував Майкл Флінн, колишній радник президента США по національній безпеці, у книзі 2016 року видання під назвою «Поле битви: як ми можемо виграти глобальну війну проти радикального Ісламу та його союзників»: «Одна Америка без альянсу з країнами Близького Сходу не зможе виконати задачу протистояння Ірану, а отож, необхідно створити альянс, у який увійдуть країни Перської затоки, Єгипет та Йорданія. Внеском Америки у цей альянс буде розвідувальна робота, надання інформації, система раннього попередження, спеціальні операції, протиракетна оборона та використання авіації».

4 — Проблема організації «ІДІЛ», згадана Помпео, — це усього лише ширма, за якою приховується боротьба проти політичного Ісламу, який закликає до створення істинної Ісламської Держави. Тому Америці треба готуватись до війні з будь-якою групою або державою, яка відходить від політики та впливу Заходу у мусульманських країнах. Це одна із зловмисних цілей, до якої Америка прокладає шлях, прикриваючись боротьбою проти Ірану. Про це також писав Майкл Флінн у 2014 році, коли був генералом армії США: «Ісламісти — це не просто варвари, вони мають ідеологію та бачення світового панування, вони є ісламською версією книги Адольфа Гітлера «Моя боротьба», яка вважається нацистським маніфестом».

Він звинуватив американських мусульман у прагненні створити Ісламську Державу в Америці: «Не випадково радикальні ісламісти в Америці систематично наполягають на отриманні правового статусу для Шаріату і на запобіганні будь-якої критики на адресу Ісламу... Усе це — кроки до створення Ісламської Держави тут, у нашій країні». У своїй книзі «Поле битви», яка закликає до створення «арабського НАТО», Флінн пише: «Перед цим альянсом будуть стояти три загрози: перша — озброєний радикальний Іслам. Друга — регіональні держави з гегемоністськими проектами, особливо Іран, який підтримує військові рухи у Сирії, Лівані, Іраку та Ємені. Третя загроза — оволодіння ядерною зброєю з явною вказівкою на те, що іранська угода з міжнародною спільнотою про ядерну програму Тегерана загрожує національній безпеці США».

5 — Питання єврейського утворення в очах Америки є важливою проблемою, і для його захисту їй необхідно використати увесь регіон. Згадування «тероризму» та іранської проблеми є кроком до створення арабського альянсу проти спільного ворога арабських держав та іудейського утворення — політичного Ісламу. Так єврейське утворення буде долученим у спільні координаційні операції у нинішній та майбутній війні з політичним Ісламом.

Це — політика дезінформації і факти, що практикуються Заходом на чолі з Америкою у мусульманських країнах. Америка не зможе проводи таку політику без підкорення правителів Близького Сходу.

Колонізатори намагались через своїх агентів — правителів мусульманських країн — продовжити свою присутність в ісламському світі, але зазнали поразки. Ісламська Умма всерйоз заклопоталась поверненням влади Ісламу. Вже наблизилась кончина політичної окупації ісламських земель. Всевишній Аллах говорить:

قَدۡ مَكَرَ ٱلَّذِينَ مِن قَبۡلِهِمۡ فَأَتَى ٱللَّهُ بُنۡيَٰنَهُم مِّنَ ٱلۡقَوَاعِدِ فَخَرَّ عَلَيۡهِمُ ٱلسَّقۡفُ مِن فَوۡقِهِمۡ وَأَتَىٰهُمُ ٱلۡعَذَابُ مِنۡ حَيۡثُ لَا يَشۡعُرُونَ

«Підступи будували іще ті, які жили до них, проте Аллах зруйнував підґрунтя їх будівлі. дах обрушився на них зверху, і муки спіткали їх звідти, звідки вони їх не чекали» (16:26).

 

Газета «Ар-Рая»
Хамд Табіб, Бейт аль-Макдіс
1 Джумада ас-сані 1440р.х.
06.02.2019 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню