Саудівський режим грає на стражданнях сирійського народу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Постійний представник Саудівської Аравії при ООН Абдуллах аль-Муаллімі звинуватив голову делегації сирійського уряду на міжсирійських переговорах та постійного представника Сирії при ООН Башара аль-Джафарі у несерйозності та навмисному затягуванні процесу.

Виступаючи на телеканалі «Аль-Арабія» 26 січня,аль-Муаллімі засудив відмову аль-Джафарі від неофіційного «документу п’ятірки», розробленого з боку США, Франції, Саудівської Аравії, Йорданії та Великобританії для того, щоб зрушити процес з мертвої точки. Раніше аль-Джафарі заявив про те, що даний «документ скерований на підрив женевських переговорів та конгресу національного діалогу Сирії у Сочі», а дані країни — «співучасники кровопролиття у Сирії».

За словами аль-Муаллімі, сирійський режим не проявляє серйозність у мирному процесі, затягуючи та відволікаючи увагу від життєво важливих питань, які повинні обговорюватися. Уряд режиму настирливо уникає переговорів з делегацією сирійської опозиції.

«Ми не здивовані такою манерою затягувати процес з сирійської сторони. Вони хочуть триматися подалі від обговорення головних питань, а саме — питань по конституції, передачі влади, формі нового уряду, створення нової сирійської держави, яка повинна вийти із сьогоднішніх руїн», — сказав аль-Муаллімі.

«Ми хотіли нагадати, що 11 мільйонів людей вигнані із своїх селищ та міст всередині Сирії та за її межами. 3 мільйони людей не мають доступу до медикаментів. Страждання не припиняються. Чи є відповідь?», — заявив аль-Муаллімі. «ООН та деякі держави надають допомогу, Саудівська Аравія знаходиться на передовій у справі надання допомоги сирійському народу, але, на жаль, відповіді як і колись немає», — додав він.

«Що стосується опозиції, то я думаю, що вона зараз говорить одним голосом. Делегація опозиції була у Нью-Йорку, Вашингтоні та Женеві, їх виступ був гідним, вони говорили раціонально та чітко», — сказав дипломат.

«Ар-Рая»: Злочинний режим родини Саудів, спільно з іншими регіональними учасниками, такими як Туреччина та Катар, сприяв тирану Башару у тому, щоб уникнути падіння та залишитись при владі у столиці — місті Дамаск. Вони «уразили» опозиційні групи брудними політичними грошима, зробили їх невільниками та залежними для того, щоб їх дії довели до сьогоднішнього стану, повністю угодного планам американських хрестоносців. І тепер саудівський режим засуджує сирійський режим через «затягування» і «неприйняття поправок у конституцію та перехідного уряду». Про яку конституцію і про яку владу ви ведете мову, родина Саудів? Чи владний режим Башара щось приймати, відкидати або хоча б «затягувати» без наказу на це з боку його та ваших господ із Вашингтону? Лише щирі із народу Сирії, а їх — більшість, здатні приймати та відкидати! Це той народ, який сказав своє слово іще на самому початку революції: «Народ бажає скинення режиму», — тобто побажав вирвати режим з корінням, звільнитись від рабства колонізаторів на чолі з Америкою та привести до влади Іслам у державі Праведний Халіфат за методом пророцтва!

Газета «Ар-Рая»
31.01.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню