У Сирії пройшли демонстрації з вимогами скинути бездіяльних лідерів загонів та передати зброю гідним

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Члени та прибічники партії Хізб ут-Тахрір у Сирії організували низку демонстрацій та ходи на останніх рештках звільнених раніше територій у провінціях Ідліб та західний Алеппо.

На тлі загрози падіння провінції Ідліб через ймовірний розвал її фронтів і на тлі командуючих «Сирійської вільної армії», керівників загонів та ісламських груп, які відмовились від реальних боїв проти режиму Асада, що дозволило його бандам отримати контроль над військовим аеродромом Абу-ед-Духур та десятками сіл.

Учасники акцій, які відбулись 2 лютого після п’ятничної молитви, почали вимагати відкрити фронт та відновити битви проти сил режиму та зупинити їх наступ, який вже дійшов до околиць м. Серакіб до сходу від Ідліба. У ході демонстрацій, організатори та учасники закликали скинути зв’язаних з іноземними силами лідерів воєнізованих загонів та передати зброю гідним серед народу особистостям. «Раз вже важко для вас не брати брудні політичні гроші, що виділяються з метою підкупити вас і ви не можете здійснити джихад, так передайте владу людям, щоб вони самі могли захистити свою землю», — звернулись до лідерів військових угрупувань учасники за допомогою транспарантів.

«Алеппо зданий після «Щита Євфрату», а Ідліб здадуть після «Оливкової гілки»! Чи прокинуться нерозважні?», — скандували на акціях. Аналогічні акції пройшли також на півночі Ідліба у містах Салькін, Сармада, Кіллі, у поселенні Таль Аль-Карама, у таборах Дейр Хасан та Аль-Карама, а також Рада старійшин у звільнених північних таборах виступила з закликом до лідерів та бійців військових загонів.

Поруч з цим, хлопці із Хізб ут-Тахрір організували мітинг у місті Кафр-Тааль у західному Алеппо, а також у Кафр-Набаль та Бінніш в Ідлібі з аналогічними закликами до лідерів воєнізованих загонів. «Важке озброєння — це майно Умми. Поверніть його, щоб вона змогла захищатись», «Здайте важке озброєння та відкрийте склади перед теми, у кого не зв’язані руки «червоними лініями»!», — скандували десятки учасників, закликаючи передати зброю народу для оборони. Жителі Бінніш зірвали вивіску з будівлі «поліції» при «Уряді порятунку» у місті.

Тим самим вони виразили свій гнів у зв’язку з наступом сил Асада на місто та звинуватили загони «Сирійської вільної армії» і ісламські угрупування у тому, що вони відмовляються протистояти тому належним чином. Як повідомив один із учасників демонстрації у Кафр-Набаль, жителі вийшли з вимогами скинути керівників, закликали призвали людей відродити революційний дух Сирії та спонукати бійців до того, щоб відбити сили режиму.


Газета "Ар-Рая"

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню