Огляд новин «Ар-Рая»

3 березня 2024 року у місті Чікаго Хізб ут-Тахрір провів щорічну конференцію, присвячену Халіфату, під назвою «Газа: кризи і шляхи рішення — роль мусульман в Америці».

Агентство «Анадолу» 27 лютого 2024 року повідомило, що в межах 55-ї сесії Ради по правам людини в Женеві заступник міністра іноземних справ Туреччини Ахмет Йилдиз виступив з наступною заявою: «Немає такого юридичного права, яке б не було б порушено з боку «Ізраїля».

Американська газета «The Washington Post» передала слова американських офіційних осіб, які заявили, що адміністрація прем’єр-міністр «Ізраїля» Біньяміна Нетаньяху наближається до точки, після якої неможливо буде терпіти її непокору. Газета також додає, що американські офіційні особи виразили глибоке розчарування і гнів «впертою і зарозумілою поведінкою єврейського уряду» («Аль-Джазіра», 2 березня 2024 року).

На днях президент Туреччини Ердоган уперше за 12 років прибув з візитом в Єгипет, де провів зустріч з президентом ас-Сісі. У зв’язку з цією новиною інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Туреччині опублікував прес-реліз, в якому говорилось:

Інформаційне агентство «Sputnik Arabic» 7 лютого 2024 року повідомило, що суданська армія об’явила, що «усі її сили працюють під керівництвом загального командування єдиним серцем», тим самим прокоментувавши поширені повідомлення про арешт офіцерів в суданському місті Омдурман за звинуваченням в організації державного перевороту.

10 лютого 2024 року «Al Jazeera» опублікувала статтю, в якій говориться: «Ізраїльський» офіційний представник заявив, що Тель-Авів виразив готовність до переговорів на основі припущень паризької зустрічі і що «Ізраїль» передав відповідь на пропозицію «ХАМАС» Катару і Єгипту, відхиливши більшу частину вимог руху.

9 лютого 2024 року в п’ятничному випуску новин інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Сирії повідомляється, що революційний рух почав свій наступний тиждень з нової п’ятниці під назвою «Аллах предопреділив кінець пригноблювачам, так встаньте і викореніть їх!».

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню